Piteå v/s Öland

 

Trött och mycket nöjd efter julfirande och dop av bästa Miller hos min syster i Piteå. Snö som ni ser, men inga massor. Vi hann dock med två dagar i skidbacken och mys inomhus. Nu har vi tagit oss till Löt på Öland där Kais familj har hus. Det blir nyårsfirande här och skumpan är inhandlad! Idag tog vi en tur ut för att leta efter en geocach, sedan fick jag dock krypa ner och vila eftersom jag dragit på mig förkylningen som gick hos familjen i Piteå.

 

Lite skillnad i väder och utseende, Piteå mot Öland. Jag är väldigt nöjd att vi fick lite snö till jul, det lär ju inte hinna komma nån snö tills imorgon. Firade ni jul i snö eller på barmark? Nu blir det te och halstabletter innan läggdags.

 

Godnatt och Gott Nytt År, alla läsare!

Jul i norr

Just nu är det packning på hög nivå här hemma. Jag och Kai tar snart flyget upp till Kallax för julfirande och dop hos syster i Piteå! Det ska bli väldigt skönt att kunna ta det lugnt (nu när jag är klar med tentorna i japanska) och ha riktigt julmys på ett snöigt ställe, man kan väl nästan garantera en vit jul i alla fall. Det planeras bland annat utförsåkning, spa-bad och mys med de tre småttingarna. Och massa mat förstås!

Första helgen i december var min moster, kusin och mina två kusinbarn i Göteborg och vi tog oss till Jul på Liseberg. Ingen snö där, men mycket juligt ändå. Fin-fint med upplyst vattendrag och fina blå-gröna träd!

 

Nu måste jag packa det sista och ladda kamerabatteriet. Hej!

Japanska

På lördag och måndag är det tenta i japanska-kursen som jag läst på distans under hösten. Visserligen går kursen på Göteborgs universitet, men jag valde distans för att jag skulle kunna fortsätta. Så här i efterhand är jag ju glad att jag kunde fortsätta kursen trots mina jobbveckor i Uppsala, men oj vad dåligt jag pluggade där. Man orkade inte alls ju! Jag var med på online-mötena som hölls en gång i veckan och visst, jag kände att jag kunde mycket av det vi gick igenom.. men i Tokyo läste vi ju i princip inga Kanji (eftersom det var en konversationskurs). Så nu sitter jag här och försöker trycka in dem, ett efter ett och nja.. det är lite svårt får jag nog erkänna.

 

Typ 200 Kanji ska jag kunna nu, är det tänkt. Det kanske inte låter så farligt, men då ska man kunna streckordning, -antal och för vissa Kanji ska jag kunna flera betydelser, läsningar och sen ingår de ju ofta i andra 'ord'. Hmm.. det blir tight.

 

Idag har jag dock hunnit med en del annat, för det är ju mycket annat som ska hinnas med innan vi far norrut för julfirande. Men nu får jag ta och koncentrera mig på japanskan igen.


Någon av mina läsare som pluggat eller pluggar japanska?
Web Analytics