Kari-gurashi no Arietti

I veckan såg jag och Kai på den 'näst nyaste' filmen från Studio Ghibli - Arrietty (Kari-gurashi no Arietti = the Borrower Arietty). Filmen är baserad på bokserien 'lånarna' (the Borrowers) av Mary Nortorn.
 
 
Trailer (tyvärr en engelsk sådan)

 

Filmen handlar om Arietty, som tillsammans med sin familj bor i ett litet krypin under en japansk familjs hus. Arietty är alltså en 'pyssling' en liten minimänniska, och hennes familj överlever på att låna nödvändigheter från ägarna av huset. Under Ariettys första 'lån' blir hon upptäckt av en pojke som bor i huset, och familjens vardag vänds upp och ned då de måste flytta för att hålla sig gömda och vid liv...

 

Jag tyckte filmen var fin, som vanligt inte så mycket handling. En massa saker som man inte får reda på och undrar över. Men verkligen Ghibli-kvalitet på allt och fina detaljer.

 

(Tidsinställt inlägg)

I Tokyo

När ni läser detta är jag förhoppningsvis i Tokyo och springer runt.. eftersom jag inte hade tänkt uppdatera under resan, men ändå vill hålla igång bloggen lite, så tänkte jag att ni kunde läsa lite om vår förra resa. Troligtvis är det en del nya läsare som inte hängt med sedan förra våren och kanske inte heller gått igenom bloggarkivet.

Tokyoresan 2010 hittar ni här. Eller kolla in dessa inlägg:

  • Första rapporten från Tokyo: här
  • Söndag i Harajuku: här
  • Bilder från promenad i Ueno: här
  • Utsiktsbilder: här
  • Hanami-firande: här

 

Jag spelar Jubeat (ユビート), Tokyo, april 2010

Mot Tokyo!

Imorgon far vi mot Tokyo! Som vi längtat och väntat på att få åka tillbaka, tänk att det redan gått 16 månader sedan vi kom tillbaka till Sverige efter de tre bästa månaderna nånsin...


Utsikt från Asahi's högkvarter, Tokyo, mars 2010

Jag kommer inte att uppdatera bloggen under resan, datorn lämnas hemma och jag vill lägga all tid på att uppleva Tokyo igen. Men räkna med en hel del bilder och reseinlägg när vi kommer hem igen!

Idag gör jag den sista packningen, fixar hemma (det är ju mycket trevligare att komme hem om det är någorlunda rent hemma..), försöker planera lite, förbereder ett eller två tidsinställda blogginlägg och lämnar nyckel till vår lägenhetsvakt.
Web Analytics