Vår vecka - vol II

I fredags var det riktigt fint väder här i Tokyo, ca 20 °C och riktigt hett i solen. Självklart blev det lunch ute (på samma terrass som i föregående inlägg) men det blev för varmt för att sitta still så vi tog oss till Tokyo Dome City för att svalka oss. I Tokyo Dome spelar Yomiuri Giants basebollag och det är också en massa annan underhållning. På området finns en liten nöjespark med en stor berg-och-dalbana, som K gärna vill åka (får se hur det blir med det..).

Vi tog oss en snabb rundtur på området och sedan begav vi oss till Koishikawa Kôrakuen Garden, en av Tokyos finaste trädgårdar (har fått två speciella utmärkelser för viktig historisk plats och naturskön miljö, vilket bara 6 andra platser i Japan fått). Trädgårdarna här är väldigt välskötta, även under vintertid och många har väldigt lågt inträde ca 300 Yen (parkerna är gratis, men ofta inte lika fina) och fastän det är vinter (ok, våren är på väg) så är finns det mycket gröna träd och redan blommande buskar. Plommonträdsblomningen är i princip redan över, och nu väntar vi på sakuran (körsbärsblomningen).


Koishikawa Kôrakuen Garden började planeras redan 1629 och har mycket influenser från Kina. Den är uppdelad i flera småområden exempelvis en plommonlund, vattenfall, bäckar, ett tallområde och en inre liten trädgård (som hade sköldpaddor!).


Mellan den inre trädgården och den större delen finns en skogsväg som är utformad för att se ut som vägen till Kyoto från Tokyo, en väldigt mysig och tät skog där vi nästan glömde att vi var mitt i Tokyo.Vi hann också med lite shopping på ett stort köpcentrum i Toyosu, utformat som en stor hamn där de olika centrumhusen är byggda som skepp runt en stor öppen yta (inloppet i hamnen)- ganska festligt. Det blev en del inköp på Tokyo Hands (en affär som har allt!) och sedan ett besök på en teppanyakirestaurang där vi åt en väldigt god middag.


Lördagen spenderades faktiskt i skolan då det var Kudanshita (området där skolan ligger) Matsuri (festival). Vi fick prova på shodô, dvs. japansk kalligrafi. Det var svårt men väldigt kul och vår sensei var väldigt duktig. Det fanns en massa att göra, de hade bl.a. föreläsningar i svenska, italienska, franska och japansk historia, och lektioner i Shamisen (japansk tresträngad "gitarr") och Koto (stort japanskt stränginstrument). Vi såg också på 'tonari no Totoro', utan undertexter och fattade faktiskt en hel del (det hjälpte visserligen att vi sett den ett antal gånger förut).


Nu ska vi sova.
おやすみ なさい   - Godnatt //Johanna & Kai
1 Alexandra:

skriven

Ser väldigt fint ut, skönt med vår! Jag åker skidor mitt i vintern istället, är inte så tokigt heller. Ha det bra!

2 Mammi:

skriven

Oj så underbart det ser ut, tänk att få gå runt i dessa vackra parker och otroliga köpcentrum... hoppas allt är bra och att ni njuter.. ps. det kom post idag så det verkar fungera,.. Kram mammi

Kommentera här:

Web Analytics