Eftermiddag i Ueno

Idag tog vi sushilunch och en fika med en skara klasskompisar innan vi tog med oss Alexandra till Ueno för lite shopping på Ameyoko arkade, en gata fylld med mindre 'marknadsbutiker' fyllda med allehanda skrot och fynd. Det blev inte så mycket inköp men vi gick till en tebutik (som vi tidigare handlat i) och blev bjudna på te.. i Sakurakoppar! Låter kanske inte så speciellt, men kopparna var inte dekorerade med sakuramotiv utan formade så att när de fyllts med färgad vätska (te) så 'bildade' kopparnas insida en körsbärsblomma. J köpte 4 st, bild på detta kommer.*

Efter lite shopping for Alexandra hem och vi fortsatte till Ueno Koen, där vi tidigare varit. Parken var dock helt förändrad sedan sist då i princip ALLA körsbärsblomsträd (sakura) var i full blom! Det går inte att beskriva hur fint och mysigt det var och tyvärr gör inte bilderna det rättvisa, men det var underbart!

Träden bildade ett tak över promenadgången som kantades av sällskap på presenningar som festade. Det var lite konstigt att se folk sitta och ha pinic på asfalten men de verkade ha det mysigt.

 

 

Det har varit ganska (väldigt!) kallt här den senaste tiden och vi hann bli lite nervösa att vi skulle missa hanami (sakura-viewing) men nu är vi mycket glada. Blir nog en hel del promenader i parker för att njuta av sakura, och vi upptäckte för några dagar sedan att alla träden som växer utmed 'floden' vid vårt hus är sakura.*

 

Det var dekorerat/upplyst med lanternor längs promenadstråket, väldigt fint!

 

Nu ska vi snart sova. Just ja, vi klarade båda två 'stortestet' i skolan.. vilket vi i och för sig räknat med, men ändå!

 

//Johanna & Kai

(Detta inlägget borde kanske hetat 'sakura'.. men det lär komma fler sådana inlägg)

1 Helena:

skriven

JAAA!!! Och ni måste filma, och skriva ner namn och fotografera alla olika typer av körsbärsträd, och pressa några i böcker och ta med hem!När ni kommer hem så får ni översätta alla konstiga sortnamn på japanska körsbärsträd som vi lärt oss, krångligaste hittills är 'Kiku-shidare-sakura'.Är det sant då, att japaner tar ledigt för att ta del i körsbärsblomsfestivaler?Jag vill också titta på träd med rosa popcorn!!! Men våren har precis kommit igång här!

2 Mammi:

skriven

Håller med Helena fullt ut... ta med hem, pressa i böcker och ta med... så härligt att gå i allt det rosa... ser spännande ut..

Kram på er

mammi

3 caroline:

skriven

åhhhhh det ser helt underbart ut! puss

4 Johanna:

skriven

@Helena

Som Andreas skrev för någon månad sen så tar man inte ledigt i Japan.

Istället kommer alla kaishains och firar hanami på kvällen istället. Eftersom det är kallt på kvällen måste de supa, rejält. :)

//Kai

Kommentera här:

Web Analytics