Alcatraz ER

I lördags fick vi för oss att det var dags för ett nytt besök på ageHa (en av Tokyos största klubbar, om inte Den största). Vi skrev inte om förra besöket eftersom vi egentligen inte var så peppade och tvingade oss dit för att det var Pauls sista kväll.. men men.

Vi mötte upp vårt lilla gäng + lite annat folk från skolan i Shibuya för att ta oss till en Izakaya i närheten, tydligen någon form av temarestaurang som vi läst lite om.. Alcatraz ER. Ja, namnet säger egentligen allt om stället: det är ett fängelse OCH ett sjukhus. Väl framme vid dörren var man tvungen att kunna sin blodgrupp för att kunna trycka på en av knapparna som öppnade dörren (ja, japaner är besatta av blodgrupper.. och kcal, men det är något annat..). Vi möttes av en reception utan dess like med huvuden uppradade på en hylla bakom disken och en sjuksyster som undrade vem som var den farligaste av oss patienter.. sen blev det bara konstigare.

Vi + blodig vägg i 'dead room'


Sjuksystern eskorterade oss förbi en massa fängelseceller där mindre sällskap trängdes bakom galler, vi fick sitta i 'dead room' som ja, var dekorerat med blod och 'kroppsdelar' i tittskåp. Vi fick äta och dricka hur mycket vi ville för typ 3500 Yen.. toppen! Vi beställde in det mesta. Ölen serverades i mätglas och maten i bl.a. kirurgskålar (sådana njurformade i stål) och vi drack vin ut stålbägare. Friterad potatis serverades i bruna papperspåsar.. smakfullt. Det ända som inte 'stämde' var musiken, västerländsk eurodisko och pop- men det funkade liksom ändå.

Oh, ja.. drinkarna. De hade självklart en drinklista, med ytterst originella drinkar. Lene fick sin serverad i ett av huvudena från receptionen.. den var rosa och såg ut som hjärnsubstans. Vi tog dock varsitt kemiset och fick blanda ihop olika vätskor i en Ekolv.

 

Maten var faktiskt riktigt god och drinkarna helt ok, vilket kanske var lite oväntat då det egentligen kunde varit skitmat eftersom det var ett så speciellt ställe i sig. Vi hade i alla fall riktigt kul!

Ja, vi tog oss tillslut därifrån och tog gratisbussen till ett ganska fullt ageHa.. det var bra musik, massa folk och goda drinkar. Och, de hade blinkande ringar i gummi! Grymt bra och oväntat underhållande! Att det blev poledancing mitt i allt helt plötsligt gjorde liksom inget, det hörde väl till tänkte vi. (Det var lite roligt att tjejerna var de största, mest muskliga japanskor vi nånsin sett och att de mer såg ut som olympiska gymnaster än "strippor")

...tog första tunnelbanan hem kl. 05, vi var väl hemma kring kl. 06. Ja, vi hade kul!  //Johanna & Kai
1 Anonym:

skriven

fin tunika syster!!! åhh snart så, skype imorgon? puss

2 Helena:

skriven

Sanslöst!!! Ett sånt ställe skulle folk gå en gång på i Sverige, och sedan aldrig mer... Kul!

3 luinlote:

skriven

Roligt att läsa/kolla igenom bilderna på din blogg! Jag har själv gått i skolan i Kudanshita under månader (gissar att jag säkert gick i samma som du går! ^^)Och jag bodde alldeles innan Shin-Matsudo; när jag var där - på ett guesthouse i Matsudo. (kom tillbaka till Sverige för ganska exakt ett år sedan!) och längtar tillbaka otrolgit mycket! Blir nostalgisk av att läsa dina rapporter och se de fina bilderna. :)Hoppas du har en fortsatt fin vistelse!

Kommentera här:

Web Analytics