Klasslänk

Jag (Johanna) har ju inte direkt skrivit någon utförlig beskrivning av min klass, förutom att den är väldigt speciell.* Men min kära väl Alexandra har fått ihop en mycket fin liten summering... läs gärna!  (Vi går dock upp till grupp #2 och inte #1 som kanske antyds i inlägget)


Gänget, minus Karen (och jag, som fotar)
//Johanna

Eftermiddag i Ueno

Idag tog vi sushilunch och en fika med en skara klasskompisar innan vi tog med oss Alexandra till Ueno för lite shopping på Ameyoko arkade, en gata fylld med mindre 'marknadsbutiker' fyllda med allehanda skrot och fynd. Det blev inte så mycket inköp men vi gick till en tebutik (som vi tidigare handlat i) och blev bjudna på te.. i Sakurakoppar! Låter kanske inte så speciellt, men kopparna var inte dekorerade med sakuramotiv utan formade så att när de fyllts med färgad vätska (te) så 'bildade' kopparnas insida en körsbärsblomma. J köpte 4 st, bild på detta kommer.*

Efter lite shopping for Alexandra hem och vi fortsatte till Ueno Koen, där vi tidigare varit. Parken var dock helt förändrad sedan sist då i princip ALLA körsbärsblomsträd (sakura) var i full blom! Det går inte att beskriva hur fint och mysigt det var och tyvärr gör inte bilderna det rättvisa, men det var underbart!

Träden bildade ett tak över promenadgången som kantades av sällskap på presenningar som festade. Det var lite konstigt att se folk sitta och ha pinic på asfalten men de verkade ha det mysigt.

 

 

Det har varit ganska (väldigt!) kallt här den senaste tiden och vi hann bli lite nervösa att vi skulle missa hanami (sakura-viewing) men nu är vi mycket glada. Blir nog en hel del promenader i parker för att njuta av sakura, och vi upptäckte för några dagar sedan att alla träden som växer utmed 'floden' vid vårt hus är sakura.*

 

Det var dekorerat/upplyst med lanternor längs promenadstråket, väldigt fint!

 

Nu ska vi snart sova. Just ja, vi klarade båda två 'stortestet' i skolan.. vilket vi i och för sig räknat med, men ändå!

 

//Johanna & Kai

(Detta inlägget borde kanske hetat 'sakura'.. men det lär komma fler sådana inlägg)

Det regnar i Tokyo

Jo, det regnar här.. och det gjorde det igår också. "Heavy rain" enligt väderleksrapporten, och ja.. det kan man nog säga att det är. Igår hade vi dock inget paraply och J har ingen luva på sin nya jacka, det gick sådär när vi gick omkring i harajuku och letade efter en nyöppnad Laundry-shop. J såg ut som en dränkt katt, men det gick. Igår hade vi också 'stora provet', vilket gick bra, tror vi..

Idag tog vi oss till Ikea för att shoppa lite småpresenter till våra respektive värdfamiljer. Vi ska nämligen bo hos en varsin japansk familj till helgen (man kunde ju bo hela vistelsen, men vi ville ju gärna bo ihop och tror ändå inte att nån familj skulle vilja ha en vegetarian och en annan familj en glutenallergiker). Det var lite svårt att hitta en familj till J dock, men nu är det klart och på lördag far vi och träffar dem. Det blev en del shopping på köpcentrumet bredvid Ikea, en del presenter och lite annat kul.

Imorgon ska vi ut och äta med våra vänner, det är ju bara två veckor tills vi far hem.. känns väldigt konstigt!

Bjuder på en sakura-bild från kejserliga trädgården i Kyoto. Vi hade nog ganska tur med vädret där när vi tänker efter.//Johanna & Kai
Web Analytics