Tokyo-report

Nu har vi varit i Tokyo i en vecka och har nu kommit lite mer till rätta, i torsdags flyttade vi ner en våning till ett lite fräschare rum. Det var dock inte heller nystädat, men i alla fall inte alls så dåligt som det förra. Skolan funkar bra, men än så länge är det mycket repetition.. hoppas på att det blir lite nytt nu till veckan. Torsdagens lunch åtnjöts på ett litet ställe där man valde och betalade i en automat och sedan fixade kocken till maten, lite speciellt.

I fredags efter skolan åkte vi med ’ringlinjen’- dvs. en tåglinje som går runt Tokyo, för att träffa en bekant till K (Kai) i Shinagawa. Shinagawa eki (station) är den nya stationen för shinkansen (snabbtågen) och kring stationen har det vuxit fram ett handelscentrum. Där fanns alltså mest kontor  och inte så mycket att titta på. Vi blev bjudna på sushi på ett väldigt trevligt litet ställe inne på stationen, där man intog sushin stående. Vid varje ’plats’ fanns ett ställ med polletter för olika sushi-bitar som man valde mellan och sedan fick gjorda till sig på beställning.  Det var riktigt god sushi, och J (Johanna) testade en del ’nya’ bitar. Blir nog till att ta sig dit någon mer gång då det var riktigt mysigt. Lunchen avslutades med cappuchino/varm choklad på Dean and Deluca.

 

 

Mätta och belåtna tog vi tåget till Shiba för att kolla in Tokyo Tower. 333 meter högt och väldigt färgglatt i rött och vitt, påminner väldigt mycket of Eiffeltornet i ’konstruktion’. På bottenvåningarna kunde man besöka Guinnes Museum  of world record, ett akvarium och lite annat. Vi tog dock hissen 150 meter upp till observatoriet, och utsikten var riktigt bra! Som alltid i Tokyo så var det lite dålig sikt på långt håll, men man såg ändå relativt bra. Precis som i Eiffeltornet kunde man gå runt hela och de hade fixat riktigt fina ’panorama-skärmar’ där man kunde läsa vad allt man såg var och även spola fram eller tillbaka på dygnet. Vi kom dit precis lagom till att hinna se solen gå ned bakom Mt. Fuji vilket var en riktigt cool syn (nej, bilderna gör det inte rättvisa tyvärr). Vi tog en fika och inväntade mörkret, så vi fick se Tokyo by day och by night. Efter detta tog vi oss in till 300-bar i Ginza där allt kostade 300 yen (lite dåligt var att de höjt till 315 yen), man köpte ’biljetter’ och sedan fick man hämta öl, vin, drinkar eller mat/snacs. Drinkarna var starka och maten god men lite små och varierande portioner. Ett superställe om man vill gå ut men har tight budget, hit går vi igen.

Lördag, sovmorgon och sedan shopping i Harajuku. Vi åt lunch på Tokyo Apartment, ett trevligt, snyggt inrett ställe i västerländsk stil. Fick flasha J’s gluten-kort och servitören fattade efter att bara läst rubriken. K fick prova på en friterad pizza, speciellt men gott. Sedan lite fönstershopping på La Foret, ett väldigt stort varuhus med en massa fina kläder, accessoarer och skor. Vi hittade dock inte affären vi letade efter. Ett besök på berömda Takeshita-dori, shoppinggatan, men vi hittade inget speciellt. Väldigt trötta tog vi en sista tur längs en ny gata och hittade en riktigt bra affär- UT. Väldigt billga kläder och väldigt cool butik, t-shirts i tub.  Vi shoppade 7 tuber, för 1500 yen styck. Dit ska  vi garanterat tillbaka. Tog tåget hem och gick på en restaurang i Shin Matsudo (där vi bor), tog en massa smårätter och blev väldigt mätta. Mycket maki-rullar blev det.

 

 

Idag, söndag, tog vi en lugn dag med lite utforskning av Shin Matsudo, skype, japanska plugg och lite hederlig spaghetti och färssås.

 

 

Lite info:

Vi bor i Shin Matsudo i Chiba, ca. 45 min (med tåg/tunnelbana inkl. stopp) från centrala Tokyo.

Japanska-studierna är mån-fre, 9.10- 12.40 så i princip halvdag.

Vi ska stanna i 13 veckor, 10/1- 9/4 och kommer att läsa japanska under hela tiden här.

(För tillfället har vi inget internet i lägenheten, därav den dåliga uppdateringen)

 

// Johanna och Kai

1 Andreas:

skriven

Hej! De 15 extra yenen är moms. Lite lurigt - jag vet.

2 ceroline:

skriven

åhh vad kul med lite bilder kram på er båda

3 Mammi:

skriven

Så kul att få mycket bilder och veta lite mer vad ni gör.... Låter mycket trevligt... kram på er. Ska lura in farmor och farfar en dag så de kan få titta på allt... kram mammi

4 Helena:

skriven

Låter som om ni sysslar med tre saker: pluggar, shoppar och äter sushi.Kan man inte få en rapport från ett tempel till exempel? Eller från Mt Fuji?Senare i vår MÅSTE ni rapportera om sånt jag bara har hört talas om, typ körsbärsfestival och om det är sant att folk i Japan tar ledigt för att ha tid att titta på körsbärsblom.

5 Andreas:

skriven

Nej, Helena, det sista är en myt. De vet inte vad "ledigt" är i det här landet. (Ja' e int' bitter...)

Kommentera här:

Web Analytics