Framme i Tokyo

Nu har vi varit i Tokyo i 4 dagar och det har gått sådär. Vi började vår resa med att få vänta i ca 4 timmar på att få lyfta från landvetter eftersom det var oväder i Frankfurt, något som inte syntes när vi väl kom fram. Förseningen resulterade i att vi fick springa genom en terminal på flygplatsen och kom precis med planet. Flygresan var det inget fel på, men på Naritas flygplats visade det sig att våra väskor inte kom med planet. Efter detta väntade en lång taxiresa (utan bälte för Johannas del) och när vi väl kom fram till vårt 'dormitory' så fick vi en nyckel och sen drog taxin iväg.

Lägenheten bjöd på en överraskning, då den inte var städad- Alls! Den tidigare hyresgästen hade inte bara lämnat en del av sina saker utan också gammal mat i kylen. Så det första vi fick göra var att städa. Inget bord, inga stolar och ingen fungerande lampa i 'köksdelen'. Att det skulle bo två personer där verkar ingen fattat då det bara fanns ett glas, en gaffel, en tallrik osv. Nu har vi åtminstone fått lov att byta till en lite fräschare lägenhet, men vi har fortfarande inget ordentligt bord. Hoppas på att om vi fortsätter att ligga på dem på skolan så löser det sig.

Ja, och skolan. Det började med ett ganska svårt test där ingen av oss kunde visa vad vi redan kan. Dagen efter visade det sig att Johanna blivit placerad i nybörjargruppen och Kai i nivå 1-gruppen. Skillnaden är om man kan alla hiragana och katakana, men många i Kais grupp kunde ändå inte det. Nivån är inte den högsta i någon av grupperna, de har hittills bara gått igenom sådant vi redan kan. I Johannas grupp är det också hiragana-övning en del av tiden, vilket är onödig tid då vi båda kan just hiragana. Vi får se hur det går, Johanna fick göra ett snabbtest idag för att se om det gick att gå upp en nivå- men klarade inte alla katakana och får då stanna i nybörjargruppen. Det positiva (för Johanna) är i alla fall att i folket nybörjargruppen verkar roligare än de i nivå 1-gruppen. Det är 7 svenskar i gruppen.

Vidare till trevligare nyheter. I förrgår åt vi sushi för första gången i Tokyo, det var Kaiten-zushi, dvs. rullbandssushi. Rullbandet var visserligen inte på, utan man sa till Itamae (kocken) vad man ville ha så fixade han det, och han var snabb! En tallrik för 135 yen, och därpå fanns 2-3 nigiri eller en hel rulle! Så vi blev mätta på 4 tallrikar var, vilket motsvarade 1 hel rulle och 8 nigiri för Kai och 2 hela rullar och 6 bitar för Johanna. Det blev 1080 yen, dvs. under 100 kr.

Johanna vid skolan            Kaiten-zushi          Kai äter på mr Donut

Vi har varit i Akihabara och kollat på elektronikaffärer m.m. men det regnade så mycket så det blev inga bilder. Igår var vi i Ginza och kollade på dyr-affärer och handlade lite på Muji, det var en sjukt stor affär om man jämför med Muji i Sverige. Nu ska vi ut och äta lunch och sedan tillbaka till lägenheten för att flytta ner en våning. Förhoppningsvis blir det ett nytt inlägg ikväll.

// Kai och Johanna
1 Mammi:

skriven

Härligt att få se lite bilder och höra att ni har det bra.... hur långa är era skoldagar etc.... är det långt till skolan från bostaden och är det tunnelbana som gäller... vi älskar er kram mammi

2 syster:

skriven

hej kära ni! vad kul att se och höra från er!!! härliga bilder vill se mer kram från oss

3 Mattias-Zushi:

skriven

Oh God! har ni också hamnat i härliga jeunet palace? Kan säga att det är totalt random vad man får för möblemang. Ett tips (som jag aldrig tog del av själv) är att det finns ett ikea nånstans i chiba, söder om er.

I vicket fall, lycka till.

4 tyraelvira:

skriven

läser ni på KAI?

Kommentera här:

Web Analytics