Utsikt över Tokyo

För ett tag sedan var vi på äventyr i Shinjuku. Där kollade vi på en massa snygg arkitektur och letade oss fram till Tokyo Metropolitan Government Building (TMGB).


TMGB, som ritats av japanska arkitekten Kenzo Tange, utgörs av tre delar som var och tar upp ett helt kvarter! Den högsta delen av byggnadskomplexet är delad i två torn, och det finns observatorium (med gratis inträde) i båda tornen. Vi tog hissen upp till 48 våningen i det södra tornet, och fick se hela Tokyo (denna gång kunde vi ju även se Tokyo Tower).Det var väldigt bra sikt (för att vara i Tokyo) men tyvärr kunde vi inte se Fuju-san då solen gick ned i den riktningen. Jättebra gratisnöje om det är fint väder (bra sikt), även området kring TMGB är speciellt då det är så rent, snyggt och stort!

//Johanna & Kai
1 Rosanna Fors:

skriven

Hej Johanna!

Trevligt att följa ert spännande äventyr i Japan!

Hur går det med språkkunskaperna då?

kram och ha det bra!

Rosanna

2 Johanna:

skriven

Rosanna: Hej! Kul att du/ni läser och kul med kommentarer (mer sådana tack*). Fast det hade räckt med ditt förnamn, känner inte så många Rosannor..* Japanskan går framåt, vi lär oss massor, även om det inte riktigt går att hålla ett ordentligt samtal än.. (vi kan säga saker till folk men det är väldigt svårt att förstå vad de svarar, haha.)Hoppas att allt är bra med er hemma i snön, vi hade typ 18 grader och sol idag! Kramar!

3 Mammi:

skriven

Hej på er.

Skönt att höra av er idag... hoppas att allt är bra... lika roligt som vanligt att följa er resa... men nu sa dom på Tv att det hade varit en liten jordbävning nånstans i Japan... har ni känt nåt...

Kram på er

4 Johanna:

skriven

Mammi: nej, vi har inte känt något.. men tror det är jordbävningar här lite hela tiden (små sådana såklart). Det var ju en jordbävning i Tokyo för ett tag sen, men vi kände den inte (knappt några på vår skola som gjorde det heller.

5 Maria:

skriven

ÅH, underbart!

Jag åker till Tokyo nästa fredag och längtar verkligen så otroligt mycket :)

Kommentera här:

Web Analytics