Ueno

Glömde helt att vi skulle skriva lite om gårdagens muséebesök, här kommer istället lite text och bilder från Ueno.

 

Förra veckan var vi i Ueno parken, en stor park i norra Tokyo. Till skillnad från Yoyogiparken är det inte en ’skogspark’ utan en park med sjöar, promenadstråk, planteringar, tempel, helgedomar och många körsbärsträd. Det finns också en del museer i parken.

 


När vi var där var det riktigt fint väder och vi vandrade mest runt och tittade på folk, växter och några tempel/helgedomar.

 


Flame of Hiroshima & Nagasaki, en lite flamma som tagits från brinnande 'rester' av bombningarna 1945 och därefter hållits vid liv. Det finns flera 'minnesplatser' med flammor tagna från samma ursprungseld, denna installerades 1990. (Minnesmärket låg väldigt avsides och var relativt lätt att missa, men det fanns en del bra information på en skylt bredvid)

 

Museerna stänger ganska tidigt så vi hann inte med dem, men i fredags tog vi en tur till Tokyos Nationalmuseum och hann se en del av deras utställningar (dock inte ens i närheten av allt så vi får ta oss dit igen). Vi hade turen att stöta på en en söt liten Japansk dam som gav oss två gratisbiljetter som dessutom var för flera besök, något som inte skulle hända i Sverige.  (Vi gillar Japan*)

 

 

Vi hann inte med att se allt, men vi hann ta oss igenom en utställning om utvecklingen av Japansk konst med allt från arkeologiska kruk-fynd, tidiga bläckmålningar och skrifter till svärd, samurajrustningar och teaterkostymer.

 

Imorgon efter skolan tar vi oss till Ghibli-museet. // Johanna & Kai

1 syster:

skriven

åhh vad fina bilder! kul att skypa idag, farmor och farfar tyckte det var super kul att prata med dig... puss bästa

2 marja:

skriven

följer er resdagbok då jag har ett marknadsföringsprojekt på min skola där vi ska marknadsföra sverige i japan. därför undrar jag vad ni får för spontana reaktioner av japaner när ni talar om att ni är från sverige? är det något särskillt de är intresserade av eller känner till?tack på föhand!

marja

3 Syster:

skriven

Skype idag? Puss och ja jag kommer ihåg tobbes fantastiska kommentar!

4 Emil:

skriven

Tydligen har svensk pyttipanna blivit värsta grejen i Japan nu, asballt!

http://svenskbladet.se/utrikes/index.php?alias=svensk_pyttipanna_en_succe_i_japan.html

5 Johanna:

skriven

Hej du!Jag blev bara TVUNGEN att skriva när jag såg din kommentar på Foki's inlägg. Jag heter också Johanna och jag ska åka med min pojkvän till Tokyo i början av April för att studera Japanska i 5 månader eller mer! :-)Genom vad pluggar ni? Går ni på skola? Isåfall vilken?Kram, Johanna

Kommentera här:

Web Analytics