Söndag i Harajuku

I Harajuku brukar det vara väldigt mycket folk under söndagarna- tjejer som shoppar, fikar och köar till Johnny’s shop (officiella affären för Johnny’s artister- om någon läst boken 'Kawaii'). Men det vi (och de flesta andra västerlänningar) var där för att se var Cosplay’arna. Dvs. ungdomar i utklädnader, kostymer och andra skumma utstyrslar.  Tyvärr var det  ganska kallt, och hann mulna på när vi var där så det var inte så många utklädda som vågat sig dit.. så vi får ta oss dit en söndag när det blivit lite varmare väder. Ett par Cosplay’are fick vi alla fall se.

 

Drag-maid

Bredvid Harajuku ligger Yoyogi parken, en av Tokyos största stadsparker. Inne i parken finns Meiji jingu, en shinto-helgedom från 1920 tillägnad kejsare Meiji och hans kejsarinna Shōken. Det var riktigt fint med skogen och vägarna som ledde fram till helgedomen (för ja, det är mer en skog än en park). När vi kom fram till helgedomen hann vi precis med att få se ett bröllopsfölje som skred över ’gården’ vilket var spännande. Riktigt fina kläder och en hel del gäster hade de med sig. Inne i helgedomen fick man tyvärr inte fota.

 

 

Vi avslutade söndagen med lite shopping och en mysig alla-hjärtansdagsfika på Starbucks.

 

Johnny's shop

 

Nu ska vi sova, då vi haft en lång dag på Edo-Tokyo Museum (rapporterar om detta imorgon).

 

おやすみ なさい   -Godnatt //Johanna & Kai

1 Helena:

skriven

Ja! Äntligen en rapport om Harajuku och utklädda människor! Jätteroligt! Ser fram emot fler bilder nästa gång ni är där!

2 Mammi:

skriven

Kul att se bilder och höra av er...väntar på mer

Kram mammi

3 Syster:

skriven

Skype imorgon? Saknar er noelles påkoppling har gått super! Puss

4 Farsgubben:

skriven

Fint reportage & fina bilder (som vanligt)Kul att få prata med er på skypenVi hörs (syns)Pappa

Kommentera här:

Web Analytics