Tokyo, nu med bilder!

Vi har hunnit med en hel del sen sist, besök på loppmarknad i Harajuku(vi köpte ett Mahjong) med Paul från Paris (en i K's klass) och en tur förbi General Nogis hus, ett tempel samt en fin park mitt i stan.

 

Vi tog oss också till Roppongi och en massa roliga affärer (vi var dock lite trötta och orkade inte med så mycket shopping). Vi var bland annat på Roppongi Hills, ett stort, 'nybyggt' och modernt varuhusområde med en massa (dyra) affärer och restauranger. I ett av husen kan man åka upp till ett observatorium med grym utsikt över Tokyo. Lite som i Tokyo Tower, men man ser Tokyo Tower. Finns även ett konstmuseum med nutida konst som vi vill kolla in. Kvällen i Roppongi avslutades med en varsin sundae på Hard Rock Café, grymt god!

I onsdags hann vi med ett snabbt besök i Imperial Palace garden, men vi kom dit 30 min innan stängning så vi får ta oss tillbaka dit igen.

 

I torsdags skulle vi ha sett på Kabuki men Kabuki-za var stängd då det inte var någon föreställning just då, så vi tog oss till Sony Building och testade nya prylar, bl.a. 3:D TV och K provade Vipe Out i 3:D- riktig coolt! Några i K's klass drog med oss till NHK (Nippon Hoso Kyokai), en tv-station där man fick testa en del kul grejer. Vi var bland annat med i en nyhetssändning och kollade in inspelningsstudion för en Samuraj-serie (tyvärr var det ingen inspelning just då). På kvällen var vi ett gäng som gick till en Izakaya, en typ av japansk restaurang/dryckespub där man åt och drack så mycket man ville under ett par timmar. Det var riktig trevligt och vi fick träna lite japanska då det var tre japanskor med i sällskapet.

Fredagen var en av veckans höjdpunkter då vi, tillsammans med typ 15 andra gick på Izakaya och sedan vidare till VOMB- en grym klubb i Shibya. På klubben spelade Pedro Winter, managern för ed banger record (Justice, sebastiAN och Uffies skivbolag). Tidigare var han manager för Daft punk. Han spelade schysst electro house, lite likt justice men mer likt sebastiAN.

Vi kom hem vid typ 7 och mötte en massa japaner på väg till jobbet, så lördagen spenderades hemma med undantaget att vi tog en middag i Shinjuku.

I går var det regnigt- vilket senare övergick i snö (något som alla pratat om idag då det inte snöat i Tokyo på två år tydligen!). Vi tog med oss Paul till Kabuki-za och tittade på en väldigt långsam men fin föreställning om nån blind man som försökte ta själmord men blev räddad av Kannon, kul att se men väldigt segt. Vi sk nog försöka ta oss dit igen men då vill vi se en större uppsättning med lite mer dans och spektakulära saker.

1 Mamma:

skriven

Kul att läsa och att prata med er på skype... ta hand om varandra och njut och ha kul!!

2 caroline:

skriven

älskar dig!!! uppdatering tack

Kommentera här:

Web Analytics