Öppettider i Tokyo

I Tokyo kan man få i princip vad som helst, oavsett tid på dygnet. Kombinis (convenient stores) är öppna dygnet runt och du kan få take-out av alla de slag även kl. 04.00. Även i vår lilla 'förort' Shin Matsudo är vissa ställen alltid öppna, som 7/11 och ett väldigt trevlig bento-ställe. En sûpâ (dvs. supermarket) är till och öppen till 26...

Här handlar vi, om 26:00 står för 02:00 är oklart, men de har haft öppet efter kl. 01.

 

Det man dock inte kan göra dygnet runt här är att ta sig hem. Tunnelbanan slutar nämligen att gå kring kl. 24. Detta är något som vi tycker är helt ofattbart då de flesta småstäder i Sverige har bussar som går fram till 24. Man kan ju tänka sig att det, som i Sverige, skulle vara bättre kommunikationer (tidsmässigt) under helgkvällar, men Nej- då slutar tunnelbanan att gå ännu tidigare... visst man kan ta taxi, men för att ta oss hem från centrala Tokyo får vi punga ut minst 10 000 yen (Motsvarande 850:-) och det gör vi inte igen. (Ja, det har hänt en gång)

 

Missar man sista tåget får man försöka hitta något internet/manga-cafe eller ett kapselhotell.. om man inte, som vi gjort ett par gånger, bestämt sig för att klubba fram tills första tåget går (kring kl. 05).

 

//Johanna & Kai

Utsikt över Tokyo

För ett tag sedan var vi på äventyr i Shinjuku. Där kollade vi på en massa snygg arkitektur och letade oss fram till Tokyo Metropolitan Government Building (TMGB).


TMGB, som ritats av japanska arkitekten Kenzo Tange, utgörs av tre delar som var och tar upp ett helt kvarter! Den högsta delen av byggnadskomplexet är delad i två torn, och det finns observatorium (med gratis inträde) i båda tornen. Vi tog hissen upp till 48 våningen i det södra tornet, och fick se hela Tokyo (denna gång kunde vi ju även se Tokyo Tower).Det var väldigt bra sikt (för att vara i Tokyo) men tyvärr kunde vi inte se Fuju-san då solen gick ned i den riktningen. Jättebra gratisnöje om det är fint väder (bra sikt), även området kring TMGB är speciellt då det är så rent, snyggt och stort!

//Johanna & Kai

Dumheter vol 1

Vi tänkte lägga upp bilder på saker i Tokyo som inte bara är lite konstiga utan till och med ganska korkade. Dessa småsaker stöter man på titt som tätt och man börjar smått undra om folk här är riktigt kloka som inte reagerar på det.

Först ut är en bild från Tokyo Tower.

 

 

Detta kan fortfarande vara det märkligaste vi stött på under vår vistelse här. Detta är en skylt med blindskrift som beskriver vad man kan se från Tokyo Tower.

Behöver vi säga mer?

 

//Kai & Johanna

Web Analytics