Sushi-kvällen.

Eftersom jag var så dålig att uppdatera bloggen under min Piteå-vistelse så har jag inte hunnit med bilderna från vår härliga sushi-kväll. Det blev en riktigt lyckad middag då syster och Isa också fick lära sig att laga sushi. Det blev många goda maki-rullar och en hel del lax- och avokado-nigiri. Kanske ska tillägga att systerdöttrarna 4 och 1,8 år gamla också tryckte i sig en massa bitar! Det ska ju börjas tidigt..

Makizushi på gång.

 

 

Jag älskar ju, som säkert redan framkommit, sushi. Såklart att äta men också att göra själv. Även om det är lite trixigt och man behöver ha rätt ingredienser så är det värt att testa! Sushin vi gjorde i Piteå gick dessutom oväntat snabbt, så jag tror att jag börjar få in lite fart nu också.*

 

Makizushi med olika fyllningar.

 

Nigirizushi.

 

Längtar nu oerhört mycket till Japan, bara lite mer än en månad tills vi åker! Ska bli så spännande att få äta 'riktig' japansk mat. De flesta 'japanska' restauranger i Sverige (i alla fall Göteborg) drivs ju av kineser eller koreaner, så det är ju inte riktigt äkta japanskt.. dessutom lär det ju vara enormt stor skillnad på det som finns där och den 'Europa-inriktade' maten som finns här.

 

いただきます (Itadakimasu = Smaklig måltid)

 

Mina älskade töser!

Fastän jag var sjuk och inte orkade med så mycket under min resa till syster så hade jag det underbart! Det är alltid lika mysigt att få umgås och mysa med syster och de små! Det gör ont i hjärtat när jag tänker på hur sällan vi ses och hur mycket större tjejerna hinner bli för varje gång.. kan ju i princip räkna alla gånger jag träffat min lilla Noelle på mina två händer, och ändå fyller hon snart 2.

Noelle älskar mat!

 

Stella, nyvaken med härligt morgonhumör.*

 

Det blev en riktigt intensiv vistelse med massor av det goda, massa mys och film, fika och sushi! Bilder från sushi-kvällen kommer.. Jag och syster hann också med en syster-kväll med bio (New Moon) och utgång med systers fina vänner. Superkul!

Nu ska jag sova, ska hinna göra japanska innan jobbet imorgon.

 

Mycket jobb, mindre lek...

Efter sjuk-veckan ligger det nu en lång period med jobb framför mig. 8 dagar i rad, lite segt men det får ju gå. Dessutom är det sluttenta i Japanskan, som ska in på lördag så det blir tight. Men ska ta och sätta mig med den nu och fortsätta imorgon innan jobbet. Känns ju helt skumt att kursen redan är över, men vi ska fortsätta själva såklart innan resan- så man lär sig så mycket som möjligt innan vi är där!

Idag blev det vaccinering med Twinrix, influensavaccinet var dock slut- så det blir en annan dag. 'Ja mamma, jag ska..' sen blev det lite julshopping, även om jag bara hittade en sak- en födelsedagspresent till lillebror. Men nu har jag ganska bra koll på vad som ska handlas- bara Kai kvar, och det bli inte lätt (även om jag har lite på G). Biljetter hem är beställda så snart kommer vi över till östkusten!

Återkommer med lite Piteå-bilder efter lite pluggande. //

Web Analytics